Hva er denne saken vi kaller bao?

Det å bruke kombinasjon brød med topping har vært en favoritt i alle kulturer, og bao er blitt en klassiker fra det sørøstlige kjøkkenet. Retten stammer originalt fra Taiwan og går også på folkemunne som steamed buns, asiatisk burger, «tiger bites pig» eller rett og slett «the best sandwich you never had».

Brødet ser nesten ut som en tykk, fluffy lefse som er brettet sammen. Denne steames for så å fylle den med godt kjøtt, grønnsaker og ulike sauser. Kombinasjonen blir en estetisk smaksbombe som begeistrer på tvers av landegrenser.

bao1.jpg

Selv om baos har eksistert i lange tider fikk det sitt skikkelige vestlige gjennombrudd med streetfood-kulturen som oppstod i hippe strøk. Her passer konseptet bao helt perfekt inn. Man klarer holde den i en hånd og hvert tygg er fulgt av ulike smaker fra alle de forskjellige elementene. Alle de forskjellige smakskombinasjonene har gjort det til en rett som stadig oftere finner veien inn i menyen på mer classy restauranter.

Uavhengig om du er i farta, sitter hjemme i sofaen eller sitter ned i vår restaurant gleder vi oss til la deg smake vår utgave av denne fantastiske retten.

bun_banner.jpg
Kahuna Creative