Takk til Klostergården

📸 Mette Møller/Mat fra Norge

📸 Mette Møller/Mat fra Norge

Klostergarden har vært kjent for å levere flott kjøtt til de beste restaurantene i Stavanger-regionen i mange år. Tidligere i år fikk vi to flotte dielam levert som ble brukt på vår “set-menu” med stor suksess.

Under Gladmaten ønsker vi å hylle grisen som har en stor stjerne i det asiatiske kjøkkenet 🐷. Med vårt fokus på lokal og bærekraftig mat var det et enkelt valg å ta inn en hel skogsgris fra Klostergarden å bruke denne på vår Gladmat-meny i restauranten.

Pork Katsu Sando 📸 Kahuna Creative

Pork Katsu Sando
📸Kahuna Creative

Klostergarden har de siste årene satt ut mellom 10 og 30 smågris som har gått ute i skogholtet på Utstein Gard fra sommer til sen høst og vokst seg store og feite. Dette er edelgris hvor du kan være helt sikker på stedsopprinnelse og at de har gått fritt ute i skogholtet på Klosterøy siden de var 10-14 uker gamle. De vandrer rundt i skogen og lever av bær, røtter og overskudds frukt-og grønnsaker fra en av de lokale dagligvarebutikkene på Rennesøy. Denne kombinasjonen av fôr sørger for en utrolig god smak i kjøttet med nydelig marmorering, samtidig som de fostres opp på en bærekraftig og dyrevennlig måte.

Tonkatsu with Pork 📸 Kahuna Creative

Tonkatsu with Pork
📸Kahuna Creative

Det skal også nevnes at skogsgris fra Klostergarden har vert finalist i Det Norske måltid.
Dyret vil blant annet brukes i restauranten til Katsu Sando, dumplings og Sui Yuk.